UZAKTAN ÖĞRETİM DERS ÇİZELGELERİ (20.04.2020 TARİHİNDE GÜNCELLENMİŞTİR)

12 Nisan 2020 Pazar

* 3+1 Kapsamındaki İşyeri Eğitimi dersi programda belirtilen saatlerde zaten teorik olarak UZEM üzerinden yürütmekte olup, İşyeri Uygulaması ve Staj Dersleri 20.04.2020 tarihinden itibaren Yüksekokulumuz Yönetim Kurulu kararıyla UZEM üzerinden 10 hafta ders notu ve 2 ödev olarak yürütülecektir.
* Dönemiçi Uygulama Dersleri'nin teorik kısımları programda belirtilen saatlerde zaten teorik olarak UZEM üzerinden yürütmekte olup, uygulama kısımları ise 20.04.2020 tarihinden itibaren Yüksekokulumuz Yönetim Kurulu kararıyla UZEM üzerinden 10 hafta ders notu ve 2 ödev olarak yürütülecektir.

13.04.2020 Tarihinden itibaren normal öğretim ve ikinci öğretim dersleri ayrı yapılacak olup, ders çizelgeleri güncellenmiştir. Bilgilendirme metni ve çizelgeler aşağıda sunulmuştur. Belirtilen saatler öğretim elemanlarının uzaktan öğretim sisteminde dersi yapacağı zamanı göstermektedir. Öğrencilerimizin o saatte derse katılımı zorunlu olmayıp, öğrencilerimiz video kaydı ve materyallere dilediği zaman erişebilirler.

Uzaktan öğretim ile verilecek dersler için çizelge aşağıda sunulmuştur. Öğretim elemanlarımız tabloda belirtilen saatlerde ilgili dersi işleyecek olup, öğrencilerimiz zaman sınırlaması olmaksızın bu dersleri diledikleri zaman asenkron (video kaydı) olarak izleyebileceklerdir.

Uzaktan Öğretim İle İlgili Bilgilendirme

• Öğrencilerimizin almakta olduğu tüm teorik dersler Uzaktan Öğretim olarak yapılacaktır.
  • Normal Öğretim ve İkinci Öğretim dersleri ayrı ayrı yapılacaktır.
  • Dersler belirtilen tarihlerde, dersin öğretim elemanı tarafından verilecek olup, öğrenciler bu saatlerin dışında da dersi izleyebilecektir. Aynı öğretim elemanın verdiği aynı ders bulunan tüm programların aynı anda yapılacaktır (Normal ve İkinci Öğretim Programları ayrı ayrı yapılacaktır)
  • Uzaktan Öğretimde esas, ders video kayıtlarının izlenebilmesi ve öğrenim materyallerine öğrencilerimizin dilediği an ulaşabilmesidir.
  • Öğrencilerin ders videolarını izlemesi ve materyallere erişmesi için bir zaman kısıtlaması bulunmamaktadır.
  • Öğretim elemanları tarafından verilen ödevler, belirtilen sürelerde öğrenciler tarafından UZEM sistemine yüklenmelidir.
  • Derslerinde eksiklik bulunan öğrencilerimizin, danışmanları ya da ilgili dersin öğretim elemanına durumu bildirmeleri önem arz etmektedir.
  • Uzaktan öğretim sisteminde dersler video kaydı (asenkron) olarak verilecektir. Ders videoları çizelgede belirtilen gün ve saatlerde öğretim elemanları tarafından hazırlanacak ve öğrenciler daha sonra bu videoları izleyebilecektir.
  • Öğretim elemanları ile iletişim kurmak isteyen öğrencilerimiz Uzaktan Eğitim Sistemi'nde bulunan Mesaj Kutusu ile iletişim kurabilecektir.
  • Video ders dışında ödev, forum (soru-cevap/tartışma) etkinlikleri de olacaktır. Forum (soru-cevap/tartışma) etkinliklerine katılım sağlanması için öğretim elemanları bir önceki derste ya da UZEM sistemi üzerinden Mesaj Kutunuza ileti bırakarak sizleri bilgilendirilmiş olacaktır. Katılmak isteyen öğrencilerimiz sisteme giriş yaparak ilgi ders ile ilgili soru-cevap/tartışma konusuna fikir ve sorularını iletebilecektir.
  • Dönem içi uygulama derslerinin ve 3+1 kapsamında staj derslerinin teorik kısımları UZEM üzerinden işlenecektir.

UZEM Ders çizelgesini indirmek için tıklayınız.