İlk ve Acil Yardım Programı Öğrencilerine UMKE Farkındalık Eğitimi ve Travma Uygulamaları Yarışması Düzenlendi

15 Mayıs 2026 Cuma

İlk ve Acil Yardım Programı Öğrencilerine UMKE Farkındalık Eğitimi ve Travma Uygulamaları Yarışması Düzenlendi

12 Mayıs 2026 tarihinde Öğr. Gör. Figen ÇİÇEK öncülüğünde Giresun UMKE Ekibi tarafından İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerimize Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) faaliyetlerinin tanıtılması ve travma uygulamalarında kullanılan ekipmanların etkin kullanımına yönelik farkındalık eğitimi verilmiş, sonrasında ise yarışma programı düzenlenmiştir.

Düzenlenen eğitim programına Giresun UMKE ekibinden Sadi DEMİR, Şehriban BIYIK, Salim Cenk GÜNDÜZ, Erkan Eren KÖSE ve Mehmet BODUR katılım sağlamıştır. Eğitim kapsamında İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerimize UMKE’nin görev alanları, afet ve acil durumlarda yürüttüğü çalışmalar ile travmalı hastalarda acil olgu yönetimi hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Eğitimin uygulamalı bölümünde UMKE araçlarının tanıtımı gerçekleştirilmiş, travma vakalarında kullanılan ekipmanların doğru ve etkili kullanımı üzerine uygulamalı çalışmalar yürütülmüştür. Programın sonunda düzenlenen yarışmada ekipler, hem vaka değerlendirme hem de parkur etabında mücadele etmiştir.

Vaka senaryolarına uygun hazırlanan vaka değerlendirme bölümünde katılımcıların hızlı karar verme, doğru müdahale ve ekip koordinasyonu becerileri ölçülmüş; parkur etabında ise fiziksel dayanıklılık, ekip çalışması ve zaman yönetimi ön plana çıkmıştır.

Yarışma kapsamında dereceye giren öğrencilerimize, UMKE ekibi ve Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Aytaç GÜDER tarafından madalyaları takdim edilmiştir. Etkinliğin sonunda, programa sağladıkları değerli katkılar ve öğrencilerimize kazandırdıkları deneyimler dolayısıyla Giresun UMKE ekibine teşekkür ederiz.